Ole Haslunds Kunstnerfond - Fond_top

Presse

Fondens pressemeddelser

Ole Haslunds Kunstnerfond hædrer
22 kunstnere og kulturpersonligheder

I december hædrer Ole Haslunds Kunstnerfond 22 markante profiler fra den danske kunst- og museumsverden. Fonden uddeler i år hæders-, kunst- og rejselegater for en samlet sum på 1,8  mio. kr.

Billedhuggeren og tegneren Christian Lemmerz modtager en hæderspris. ”Lemmerz søger konfrontationen og rækker gennem sine skulpturer ud efter beskuerens sanser og krop. Det er ikke nødvendigvis en behagelig oplevelse,” lyder det i motiveringen. Billedkunstneren Oda Knudsen tildeles ligeledes et hæderslegat for sin ”lange og stadigt vitale fremdrift som en stor kraft og originalitet i dansk billedkunst.”

Sølvsmeden Yuki Ferdinandsen er blandt årets modtagere af kunstlegater og anerkendes for ”det ypperste kunsthåndværk, der med teknisk perfektion og internationalt udsyn har fornyet dansk korpussølv.” Og solodanser ved Den Kongelige Ballet Kizzy Matiakis hædres ”for sin enestående kunstneriske flammeindsats for at bevare en verden med klassisk ballet.”

Legatmodtagerne tæller også kulturformidlere. Et kendt ansigt er Peter Michael Hornung. Han har ”som kunstanmelder på dagbladet Politiken arbejdet på kunstens arbejdsmark i mange år og har derved bidraget – hvad enten man er enig med ham eller ej – til at tilgængeliggøre kunsten, den aktuelle og den historiske, til rigtig mange mennesker.”

Ole Haslunds Kunstnerfond uddeler én gang årligt legater til billedhuggere, billedkunstnere, kunsthåndværkere, scenekunstnere, museumsfolk, konservatorer m.fl. Se vedhæftede fakta samt den komplette liste over legatmodtagere 2019.

Alle 22 legatmodtagere  2019 >

Ole Haslunds Kunstnerfond uddeler én gang årligt legater til billedhuggere, billedkunstnere, kunsthåndværkere, scenekunstnere, museumsfolk, konservatorer m.fl.

Legaterne kan ikke søges.

For yderligere information, kontakt venligst:
Formand for Kunstnerfonden, direktør Ebbe Simonsen
Telefon: 20 99 17 22.

Presse

Pressebilleder til download

Om sin tid på Akademiet

Ole Haslund

”Undervisningen kedede mig – det var morsommere at drikke kaffe på Brønnum. Intet liv er så herligt som at være lovende ung kunstner, men heller intet liv så farligt.”