Ole Haslunds Kunstnerfond - Fond_top

Presse

Fondens pressemeddelser

Priser til 27 kunstnere og museumsfolk

Ole Haslunds Kunstnerfond hædrer 27 fremtrædende, danske kunstnere, museums- og møbelfolk. Fonden uddeler i december 2018 hæders-, kunst- og rejselegater for en samlet sum på 2 mio. kr.

2018 er samtidig jubilæumsår. For 75 år siden delte Ole Haslunds Kunstnerfond de første legater ud.

Blandt årets legatmodtagere er sceneinstruktøren Katrine Wiedemann, der ’gerne går til yderligheder og svinger den store, ekspressive pensel, når hun fortæller sine historier’, som der står i motiveringen.

For sit ’prægnante og særprægede kunstneriske virke gennem mange år’ tildeles fotografen Krass Clement Kunstnerfondens Hæderslegat. Han er især kendt for den sort-hvide cinema noir-stil, men har på det seneste arbejdet med farvefotografiet. Som i bogen ”Påskesøndag mellem 11 og 16” fra 2000, der bliver nævnt i motiveringen: ’Endnu en gang bliver vi fanget for et øjeblik i en magisk realisme, der er så markant et adelsmærke ved Krass Clements mesterlige arbejder.’

Kort før sin død modtog Morten Grunwald Kunstnerfondens Hæderslegat for sit store, livslange virke i teatrets tjeneste, både på og bag scenen. I motiveringen af legatet hedder det bl.a.:

Morten Grunwald er en kæmpe i dansk teater. En drømmende oprører, som griber ud efter visioner, der funklende som stjerner ligger længere væk, end de fleste andre teaterfolk kan forestille sig, gerne i et helt andet solsystem.’

Alle 27 legatmodtagere >

Ole Haslunds Kunstnerfond uddeler én gang årligt legater til billedhuggere, billedkunstnere, kunsthåndværkere, scenekunstnere, museumsfolk, konservatorer m.fl.

Legaterne kan ikke søges.

For yderligere oplysninger:
Formand for Kunstnerfonden Ebbe Simonsen
Telefon: 20 99 17 22

Presse

Pressebilleder til download 2018

foto: Krass Clement. ”Impasse Hotel Syria”. 2017
”Impasse Hotel Syria”Foto: Krass Clement. ”Impasse Hotel Syria”. 2017

Om sin tid på Akademiet

Ole Haslund

”Undervisningen kedede mig – det var morsommere at drikke kaffe på Brønnum. Intet liv er så herligt som at være lovende ung kunstner, men heller intet liv så farligt.”