Ole Haslunds Kunstnerfond - Fond_top

Presse

Fondens pressemeddelser

Ole Haslunds Kunstnerfond fejrer kulturlivet

13 danske kunstnere og museumsfolk modtager fornemme priser

Ole Haslunds Kunstnerfond fejrer 13 toneangivende kunstnere og museumsfolk. Fonden uddeler i 2021 hæders-, kunst- og rejselegater for en samlet sum på 1 million kroner.

Skuespilleren Søren Sætter-Lassen modtager Ole Haslunds Hæderslegat 2021. Gennem tiderne har han leveret storslåede præstationer i det faste ensemble på Det Kongelige Teater med afstikkere til bl.a. Betty Nansen Teatret og Østerbro Teater. Søren Sætter-Lassen hædres ”for sin kontinuerlige omsorg for sprogets musik og for stedse at værne om den traditionsbevidsthed, der er på vej ud af dansk teater, og dermed forny kunstarten indefra.”

Blandt årets modtagere af Kunstlegater er maleren Allan Otte. ”Ottes malerier er en slags vidnesbyrd om vor tids absurde levemåde,” som det lyder i motiveringen. Håndbogbinder Malene Lerager føjer et smukt kapitel til dansk bogbinderkunst med ”sublimt håndværk og forfinet typografi.” Ligesom Billedhuggeren Anders Bonnesen anerkendes ”for sit unikke bidrag til billedkunsten,” og museumsdirektør Dagmar Warming for sin forbilledlige indsats gennem de seneste 14 år på Ribe Kunstmuseum.

Ole Haslunds Kunstnerfond uddeler én gang årligt legater til billedhuggere, billedkunstnere, kunsthåndværkere, scenekunstnere, museumsfolk, konservatorer m.fl.

Se også faktaarket om Kunstnerfonden samt den komplette liste over legatmodtagere 2021.

Legaterne kan ikke søges.

For yderligere information, kontakt venligst:
Formand for Kunstnerfonden, direktør Ebbe Simonsen
Telefon: 20 99 17 22.

Presse

Pressebilleder til download

Om sin tid på Akademiet

Ole Haslund

”Undervisningen kedede mig – det var morsommere at drikke kaffe på Brønnum. Intet liv er så herligt som at være lovende ung kunstner, men heller intet liv så farligt.”